Юсеф Салам, който привлече международното внимание като един от несправедливо обвинените

...
Юсеф Салам, който привлече международното внимание като един от несправедливо обвинените
Коментари Харесай

Юсеф Салам е избран без съпротива в централен район на Харлем в САЩ

Юсеф Салам, който притегли интернационалното внимание като един от незаслужено упрекнатите младежи от Съединените щати в тази ситуация Central Park Five, завоюва място в градския съвет на Ню Йорк.

Салаам, демократ, беше определен без опозиция в централен регион на Харлем на едни от многото локални избори, извършени в щата Ню Йорк във вторник.

Продължете да четете

лист от 3 детайла Членът на Central Park Five Юсеф Салаам печели първичните избори в градския съвет Шестото момче, упрекнато през 1989 година в делото за джогинг в Central Park, е оневинено Мъже, неправилно хвърлени в пандиза за обезчестяване в Ню Йорк, получават 41 милиона $ завършек на списъка

Той завоюва първичните избори през юли с огромна победа.

Победата идва повече от две десетилетия, откакто ДНК доказателства доведоха до анулацията на присъдите на Central Park Five.

Салаам беше задържан, когато беше единствено на 15 години и прекара съвсем седем години в пандиза.

„ За мен това значи, че в действителност можем да станем най-смелите фантазии на нашите предшественици “, сподели Салам в изявление преди изборите.

Салаам беше задържан дружно с Антрон МакКрей, Кевин Ричардсън, Реймънд Сантана и Кори Уайз – всички чернокожи или латиноамерикански младежи – и упрекнати в изнасилването и нападението на бяла жена, която тичаше в Сентрал Парк през 1989 година

Престъплението доминираше в заглавията в града, разпалвайки расово напрежение, до момента в който полицията събираше черни и латиноамерикански мъже и момчета за разпит. Бившият президент Доналд Тръмп, тогава единствено нагъл шеф на недвижимите парцели в града, пусна огромни реклами във вестниците, които умоляваха Ню Йорк да върне смъртното наказване.

Тийнейджърите, наказани за нападението, излежаха сред пет и 12 години затвор, преди делото да бъде преразгледано.

Сериен изнасилвач и палач в последна сметка беше обвързван с закононарушението посредством ДНК доказателства и признание.

Присъдите на Central Park Five бяха анулирани през 2002 година и в последна сметка мъжете получиха общо съглашение от 41 милиона $ от града.

Салаам води акция за облекчение на бедността и битка с облагородяването в Харлем. Той постоянно разказваше на гласоподавателите за своята присъда и отнемане от независимост – мястото му като знак на несправедливостта помагаше за оживяването на преобладаващо черния регион и го тласкаше към победа.

„ Аз в действителност съм дипломат на болката на всички “, сподели той. „ В доста връзки минах през това за нашите хора, с цел да мога в този момент да ги управлявам. “

Източник: Ал Джазира, Асошиейтед прес
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР